Jdi na obsah Jdi na menu
 


21.8.2021 JM Chodov vs SK Třeboradice "B" 5:4 (2:0)

24. 8. 2021

Po nezdaru se Spartak Kbely jsme nastoupili proti dalšímu soupeři, který je fotbalově na dobré úrovni, s jasným cílem a to získat 3 body a konečně protrhnout smolné výsledky a zúročit práci, kterou hráči absolvují. 
Od začátku zápasu jsme, i když opět bez klasického útočníka (oba stále ve stavu zraněných), vsadili na mládí v útočné fázi a nastoupili se dvěma útočnými hroty a ukázalo se to jako dobrá volba. Najednou nás bylo v útoku plné hřiště a od začátku jsme si vytvářeli šance, které vedli už ve 4. minutě po rohovém kopu k vedení 1:0. (hlavou Lhotský), kterému posadil míč na hlavu Vobořil D.
Hra byla nahoru dolů a soupeř měl ne jednu šanci vyrovnat, nebo obrátit stav a jen za přispění Filipa a štěstí jsme neobdrželi branky. Nadále jsme dopředu hráli aktivní fotbal napadali a dařila se i kombinace. Podotýkám pouze dopředu. Vzadu jsme byli nejistí, až někdy chaotičtí.
Po několika náznacích šance si došel pro faul Tříska a naše nová posila Žebrakovský z penalty nezaváhal a vedli jsme 2:0.
Poté za neustálých protiútoků soupeře jsme si vytvořili další šance hlavně ta Dominika byla gólová, ale už branka nepadla a šli jsme do kabin po 1. poločase s vedením 2:0. 
Hráče jsme nabádali, že není rozhodně vyhráno a aby se vyvarovali chyb v obraně a nic nepodcenili.
Ale začátek druhého poločasu ihned ukázal opak.
Po sérii chyb bylo ve 47 minutě 2:1. Přestali jsme hrát a naprosto zmateně bránili, přitom jsme mohli v klidu hru ovládat. Naštěstí v 65. minutě po dalším rychlém protiútoku (a že jich bylo za celý zápas a my špatným řešením jich plno nedotáhli) vstřelil branku Jirka Lhotský, 3:1.
Kdo by si myslel, že je v podstatě hotovo, by se velmi mýlil, jelikož každý protiútok do naší obrany byl obrovsky nebezpečný. 
Také jsme, opět po chybě, inkasovali podruhé, naštěstí jsme opět do otevřené obrany soupeře vstřelili branku a to opět Jirkou Lhotským, který dovršil hattrick, 4:2.
Nadále jsme měli plno možností soupeře dorazit, ale předháněli jsme se v zahazovaní šancí a nepřesným řešením situací. 
Po krásné kombinaci Matyho s Márou, jsme navýšili vedení na 5:2, kdy Mara nádherně zakončil.
Kdo si myslel, že je po zápase, mýlil se.
Hosté v rozmezí 3. minut snížili postupně až na 5:4 a na drama bylo zaděláno.
Nakonec se nám podařilo konečně zvítězit, ale bylo to o infarkt, jak pro trenéry, tak pro naše fanoušky.  
Hodnotit zápas jako celek je těžké. Do útoky velmi rychlé aktivní i plodné, ale obrana nefungovala jak měla.
Ocením to, že hráči v krizových situacích drželi pospolu a podporovali se. Jsem za ně hrozně rád,  že z nich snad spadl veliký kámen výhrou a hlavně v domácím prostředí. Děkujeme za podporu našich fanoušků, ale pro nás trenéry opravdu na infarkt... Důležité jsou tři body.
Příští týden nás čeká opět těžký soupeř a s naší hrou dozadu bychom rozhodne neuspěli.

 


Branky: 4.min. 1:0 Lhotský, 34.min. 2:0 Žebrakovský (penalta), 47.min. 2:1, 65.min. 3:1 Lhotský, 70.min. 3:2, 71.min. 4:2 Lhotský,  83.min. 5:2 Holinka ml., 84.min. 5:3, 86.min. 5:4.

 

Sestava: Wagner, Bubanec, Matulík, Jeřábek, Černík, Lhotský, Teplan, Holinka M., Tříska, Vobořil D., Žebrakovský 

 

Střídání: Vacík, Spálavský, Diviš

 

ŽK: Teplan, Holinka

 

Roman Vobořil